Uteyoga Onsdagar i Gökhems skogen 18.00-19.00ca

Nu går vi ut... för Yoga promenad Kläder efter väder. Händerna fri.... Onsdagar i Gökhemsskogen 18.00-19.00 Kostnad 20:-/person... Swish 123-666 45 51 Gärna ett SMS till mej från dej som vill vara med mobil 070 650 64 20 Välkommen

Breathwalk är en utveckling av kundaliniyogan, där yogan förs ut i naturen och görs till fots. Breathwalk har många hälsogivande effekter och är ett enkelt, naturligt och effektivt sätt att må bra.

Breathwalk påverkar kondition, cirkulation, hormonbalans, hjärtrytm, lungkapacitet och emotionell balans positivt. Kombinationen av olika andningstekniker, gång och medveten uppmärksamhet ger klarhet och lugn.

Genom att balansera upp kroppen och öppna upp bröstet avlastar Breathwalken kroppen och ger lättnad åt ansträngda muskler och leder. Övningar för rygg och bröst underlättar andningen och ger en friskare rygg. Syresättningen och cirkulationen i kroppen ökar vilket påverkar hela kroppen positivt. Andningsövningarna ger bättre lungkapacitet och påverkar humöret. Långsam djupandning sänker nivån av stresshormoner i kroppen.

Breathwalk involverar alla delar av vår kropp och av vårt sinne. Uppvärmande övningar, mjuk promenad med olika andningsmönster kopplade till stegen och riktad meditativ uppmärksamhet ger fördjupade effekter av träningen. Ofta upplever du redan första gången du gör en Breathwalk att stresskänslor minskar och att du får förbättrad andning och bättre synskärpa. Studier visar också att en 30-40 minuters promenad varje dag kan bota depression.

Genom att balansera upp kroppen och öppna upp bröstet avlastar Breathwalken kroppen genom att ge lättnad åt ansträngda muskler och leder. Långsam djup andning aktiverar det parasympasiska nervsystemet som ger lugn, sänker nivåer av stresshormoner och ger mer av hormoner för välbefinnande. Mantran och fokus ger mentalstabilitet och gör det enklare att släppa tankar som försvårar avslappning.

Breathwalk löser upp spänningar och mönster inom oss. Precis som känslor påverkar andetag, kroppshållning och tex hörsel och syn, kan vi med hjälp av förbättrad andning, justerad kroppshållning och olika fokuspunkter påverka våra känslor med hjälp av medveten fysisk aktivitet. Genom andningen och specifika rörelser når vi delar av nervsystemet och körtelsystemet som vi inte annars medvetet kan påverka.

 

 

Kundalini Research Institute

Institutet för Medicinsk Yoga

Yoga är underbart!

Kundaliniyoga kan vara jobbigt, men ALDRIG skarp smärta. Lär dej lyssna på kroppen innan Du t.ex. utvecklat utmattningsymtom och stress.
VÅGA YOGA