Vad kan du få ut av Kundaliniyoga...

Vi tränar kroppen inte bara fysiskt, vi blir också mer kroppsmedvetna och stresståliga. Vi får en mental träning och kommer i bättre känslomässig balans. Vilket ger en själslig utveckling. Vi lär oss också att slappna av.
Fysiskt träning
Vi behöver alla röra på oss för att må bra.
Yoga är en disciplin där du genom mjuk uthållighetsträning framförallt tränar upp och utvecklar dina långsamma, uthålliga aeroba (röda) muskelfiber.
Yoga ger dig starka, smidiga, uthålliga muskler.
 
Kroppsmedvetenhet
När vi tränar yoga ökar vår kroppsmedvetenhet. Under passen tränar vi på att vara närvarande i kroppen, närvarande i rörelsen och närvarande i nuet.
Genom det öka vår koncentrationsförmåga och vår förmåga att lyssna på kroppens signaler.
 
Stresshantering
Stress är något många lider av i dagens samhälle. Stress är kroppens svar på en påfrestande situation då kroppen mobilisera all sin energi för att klara av utmaningen.
En stressreaktion kännetecknas av att man spänner musklerna, andningen blir snabb och ytlig, pulsen och blodtrycket ökar, matsmältningen avstannar och kroppen börjar producera stresshormoner.
Genom regelbunden träning av kundainiyoga kan du ta kontroll över stressen i ditt liv.
Det mest effektiva verktyget är att lära sig djupandning (att andas långa djupa andetag), för det går nämligen inte att samtidigt vara stressad och djupandas.
Långa djupa andetag gör också att dina tankar och känslor lugnar ner sig och att kroppen slappnar av.
Stress och spänning sätter sig ofta i rygg, axlar och nacke och många av övningarna i yogan tränar just dessa kroppsdelar.
 
Mental träning
I yogan tränar du upp din koncentration och ditt fokus genom att rikta din uppmärksamhet mot andningen, kroppen eller ett mantra. På det sättet kan du börja betrakta dina tankar och känslor och bli medveten om dina reaktiva mönster.
Enligt den moderna psykologin är det kontrollen över sinnet och förmågan att medvetet välja hur du ska förhålla dig till tankar och känslor, som bestämmer din livskvalitet. Yogan kan hjälpa dig att träna upp denna valmöjlighet.
 
Känslomässig balans
Ett regelbundet utövande av yoga påverkar ditt humör och dina känslor. Träningen öppnar upp ditt känsloliv, ger ökad tillgång till alla dina känslor samtidigt som den också gör dig mer emotionellt stabil. 
 
Själslig utveckling
I väst har vi en tendens att glömma bort vår själ, att glömma lyssna inåt på vårt hjärta. När du tränar yoga övar du upp den förmågan och det leder till ökad kärlek och ödmjukhet mot dig själv såväl som mot andra.
 
Avslappning
Ett yogapass avslutas alltid med en avslappning och då integreras effekterna av de fysiska övningarna i kroppen.
Förmågan till att kunna slappna av är avgörande för din hälsa och ditt välbefinnande,. Spänningar sliter på kroppen.
Genom regelbunden träning av yoga kommer du att bli bättre på att slappna av.

Kundalini Research Institute

Institutet för Medicinsk Yoga

Yoga är underbart!

Kundaliniyoga kan vara jobbigt, men ALDRIG skarp smärta. Lär dej lyssna på kroppen innan Du t.ex. utvecklat utmattningsymtom och stress.
VÅGA YOGA